Sätt tydliga mål och unna dig själv belöningar

Att gå ner i vikt kan vara en lång och kämpig resa, speciellt om du har satt ett väldigt högt mål. Om du till exempel har sagt till dig själv att du vill gå ner 20 kilo kan vägen ditt kännas väldigt lång, speciellt i början. För att inte tappa motivationen är det därför viktigt att du sätter olika delmål så du ser att du är på rätt väg. Det kan till exempel vara att du ska gå ner 1 kilo i veckan eller att du ska äta hälsosamt sex dagar i veckan. Målen bestämmer du helt själv men det är viktigt att de är realistiska.

Unna dig en belöning vid varje delmål

För att ytterligare stärka ditt självförtroende och kämpa ännu hårdare för att nå ditt mål kan du unna dig något litet varje gång du når ett mål. Det kan vara i form av en parfym från Tom Ford eller varför inte ett smycke? Designern Tom Ford har ett bra utbud av lyxiga herr- och damparfymer som verkligen andas elegans och klass. Det är dessutom ett köp som du kan använda varje vardag. Om du inte vill unna dig materiella ting kan du unna dig en god middag på restaurang eller en upplevelse som du velat göra väldigt länge.

För en hälsodagbok

Det kan vara väldigt svårt att komma ihåg sina delmål i huvudet. Därför är det en god idé att börja föra en dagbok där du skriver ner alla dina mål. Här kan du också skriva ner lite tankar och funderingar efter varje träningstillfälle som du kan se tillbaka till. Du kan även skriva ner en lista på allt du äter så du har koll på det. Du kan välja om du vill ha denna dagbok på datorn eller skriva för hand. Många skriver enbart för privat bruk men du kan även starta en blogg och dela med dig av din resa för alla som vill läsa. Det kan fungera som extra motivation att andra kan se dina framsteg och läsa om din viktresa. Fundera över vad som känns bäst för dig och vad du känner dig bekväm med. Om du skapar en livsstilsblogg behöver du inte bara dela med dig av din träning och kamp om viktnedgång utan också om andra händelser i din vardag och ditt liv.