Ät gott och gå ner i vikt – ja, det är möjligt!

Det går att äta gott och gå ner i vikt. Det är vanligt att man tror att det inte är gott att äta ”rätt” men det är stor skillnad på att ”hålla igen” och att ”äta rätt”. Det handlar om att göra smarta byten i ditt kostupplägg, och självklart behövs det disciplin om man ska ta sig ur invanda spår och beteenden. Det är lika mycket mentalt. Kom också ihåg att motion är en viktig del i detta då det ökar cirkulationen i kroppen.

Pestons underbara värld

Genom att minska på animaliskt fett och äta en mer vegetabilisk och medelhavsinriktad kost gör du skillnad. Ett tips är att blanda i produkter som gör att måltiden lyfter, ett exempel på detta är röd pesto som består av tomater och bland annat balsamvinäger. Peston ger en god och fyllig smak och passar till många olika saker som pasta, såser, pålägg och mera – och köp en pesto av god kvalitet!

”Bra för dig, bra för planeten”

Barilla är ett av de mest framstående varumärkena när det gäller pesto. Du kan köpa en god röd pesto från Barilla.com och kombinera med exempelvis pasta som även detta är en specialitet hos Barilla.

Barilla är en av de största globala matproducenterna som tagit en ledande roll i hållbara val för att rädda vår planet. Konceptet ”Bra för dig, bra för planeten” tar fram hälsosam mat med så låg klimatpåverkan som möjligt.

Barillas goda röda pesto

Barillas pesto smälter i munnen. Den har en fyllig smak och man kan nästan känna Medelhavets atmosfär i munnen. Den är gjord på 100% italienska tomater, balsamvinäger IGP och mjuk, len ricotta. Smaken är fyllig, distinkt och innehåller inga konserveringsmedel. Peston är glutenfri och innehåller 3,7% mättade fettsyror, lite grann fiber och protein. Jättegott!

Vad är nyttigt att äta?

Du kan göra flera olika goda pastarätter och toppa med den röda goda, krämiga peston. Barillas pasta håller hög kvalitet. Man använder fint durumvete när man producerar semolinan som är en ingrediens i Barilla-pasta. Denna innovativa matlagning och metod ger jämn kvalitet och fina matlagningsegenskaper – och gott är det!

Om du inte har provat kombinationen Barilla-pasta och den goda röda Barilla-peston ska du göra det. Du kan blanda i lite räkor och svarta, urkärnade oliver om du gillar det, rör om och du har en hälsosam och läcker måltid. Tänk på att äta pastan som ditt huvudmål på dagen och inte på kvällen. Pasta är hälsosamt och ger dig bra stuns om du planerar aktiviteter på eftermiddagen – men som kvällsmål är det för tungt att smälta om du ska kunna sova gott. Och det kommer heller inte till sin rätt på kvällen – om du vill gå ner i vikt.

Du kan också kombinera röd pesto med ris och grönsaker om du vill variera. Tänk på att bästa drycken är vatten, lägg i en citronskiva eller en äppelbit om du vill göra vattnet lite mer spännande, och snåla inte med salladen och grönsakerna.

Det finns många fler goda tips om nyttiga måltider, men det handlar också om att äta på rätt tider. Ta kontakt med kommunens dietist så kan du få tips och råd – och glöm inte att toppa med röd pesto!