Så går du ner i vikt och minskar klädstorleken

Drömmer du om att kunna köpa just den där snygga klänningen eller den där stiliga skjortan men hittar ingen storlek som passar? Vill du helt enkelt gå ner i vikt och få den kropp som passar till fler klädesplagg? För det finns som du säkert redan vet en hel del metoder och knep för att gå ner i vikt samt få drömkroppen. Men gemensamt för många metoder är ändå att du bör sätta mål, äta bra och träna. Därför kan det vara bra för dig att veta vad du kan tänka på i respektive del.

Mål

Har du satt upp något specifikt mål som ändå känns rimligt och utmanande på samma gång? För det är precis vad du bör göra för att öka dina chanser att nå ditt mål. Helst av allt ska du också skriva ner ditt mål för att ytterligare ge dig bättre odds på att klara ditt mål. Ett exempel på ett specifikt mål skulle kunna vara: Om sex månader ska den där snygga jackan från https://www.johnells.se/ passa perfekt. Säg då att den jackan är fyra storlekar för liten och att du behöver gå ner 15 kg så blir det ett väldigt specifikt, tidssatt, rimligt och ändå utmanande mål.

Ät rätt

En av de absolut viktigaste komponenterna är att du äter mindre i energi/kalorier än vad du gör av med för att kunna gå ner i vikt. Det brukar vara rekommenderat att gå ner cirka 0,5 kg i veckan, vilket skulle innebära att du ungefär behöver äta 500 kalorier mindre per dag än vad du gör av med. Då hamnar du ungefär på 0,5 kg viktnedgång i veckan. Sedan finns det en hel del mer att tänka på såsom kvaliteten på maten du stoppar i dig. En fördel är att öka proteinintag och minska kolhydratintag till exempel. Mer protein hjälper dig att behålla så mycket muskelmassa som möjligt när du går ner i vikt.

Träna

Självklart ökar du dina möjligheter väldigt mycket om du tränar i kombination med bättre kost och tydliga mål. För bästa effekt kan det vara en fördel för dig att kombinera konditionsträning, styrketräning och vardagsmotion. Ett exempel skulle kunna vara 2-3 dagar i veckan med konditionsträning, vardagsmotion 30 min varje dag och styrketräning 2-3 dagar i veckan.