Promenera dig smal

Ett bland de bästa sätten att verkligen lyckas med att gå ner i vikt är genom att promenera. Det är många som har promenerat sig smala och sedan också lyckats behålla vikten. Här kommer tips en på hur du kan promenera dig smal.

Promenera

Det finns flera anledningar till varför folk verkligen lyckas gå ner i vikt genom att bara sätta på sig ett par skor och gå ut och gå. Först och främst så är det enkelt och det spelar ingen roll om du bor i Borlänge, på Söder i Stockholm eller i en by i Norrland. Inget gymkort, ingen dyr utrustning eller speciell träningslokal och du måste inte göra det en viss tid. Det är bara att sätta på sig ett par bra skor och gå ut och gå. När vi promenerar blir vi också avstressade. Både kropp och själ mår bra av en promenad. Om du haft en jobbig dag på jobbet, eller känner dig stressad över att du inte har ett jobb, som kommer du att stressa av under själva promenaden. Vi går både upp i vikt av fel mat, men också av att stressa mycket och sova lite. Dagliga promenader hjälper till mot både stress och sömnbesvär. Självklart förbränner du också kalorier under en promenad och rörelsen gör också att förbränningen fortsätter ett litet tag till.

Promenaden versus intensiv träning

Det är också så att det kan vara klokare att promenera för att gå ner i vikt, istället för att jogga eller göra en annan högintensiv träning, då promenaden håller hungern i schack. Om du tränar instinktivt, så kommer din kropp kräva mat efteråt. Du har ju precis gjort av med en massa energi och då vill kroppen självklart ha påfyllning. Det gör att du kan träna intensivt, för att sedan bara äta upp ”kaloridepån”, och missa själva viktnedgången. När vi promenerar blir vi inte lika hungriga efteråt, och har alltså lättare att inte äta upp ”kalorivinsten”. Dock är det så att muskler ger högre ämnesomsättning. Därför är det klokt att bygga muskler för att gå ner i vikt och kombinera det med promenader. Det finns många övningar som du kan göra hemma för att bygga muskler, men utan att du blir så hungrig efteråt. Det kan rent av vara klokt att investera i ett gymkort eller träningsredskap att använda hemma, för att verkligen bygga muskler.