Minska vikten i hemmagymmet

Vill du gå ner i vikt, men samtidigt inte gå till gymmet för att träna? Idag är det många som väljer att träna hemma istället. Du sparar en hel del tid, slipper betala gymkort och kan samtidigt sätta på vilken musik du vill i högtalarna. Men för att du ska få till din hemmaträning på bästa sätt och gå ner i vikt bör du ha rätt redskap. Se till att träna styrka och kondition.

Redskap

Vad behöver du för redskap för att du ska kunna lyckas med din hemmaträning på bästa sätt? Du behöver redskap så att du kan träna styrka och du kan med fördel även skaffa redskap så att du lättare kan träna kondition.

För att träna styrka hemma på ett bra sätt kan du skaffa en träningsbänk, en skivstång, några viktskivor och några hantlar. Även en yogamatta kan vara bra att skaffa för att underlätta magträning. Skaffar du dessa redskap kommer du att kunna träna hela kroppen hemma.

När det gäller kondition kan redskap som hopprep, motionscykel, crosstrainer, löpband och stepbräda vara bra alternativ. Men det går även att träna kondition utan redskap.

Styrketräning

Om du vill gå ner i vikt är just styrketräning väldigt bra att träna i samband med konditionsträning och en god kost. Styrketräning gör att dina muskler inte bryts ned lika mycket under din viktnedgång. Du kommer även att få en kropp som blir bättre på att förbränna fett och blir effektivare att löpa med om du styrketränar. Klassisk styrketräning två till tre gånger i veckan kommer att ge bra effekt.

Kondition

Om du vill gå ner i vikt på bästa och effektivaste sätt är kondition också en av pelarna. Ju bättre kondition du får desto bättre blir kroppen också på att förbränna fett. Du kan träna alltifrån löpning i form av intervallträning till simning i någon kilometer. Oavsett vilken typ av konditionsträning du tränar kommer det att ge effekt.