Kom i form med snygga kläder

För att du ska lyckas med att gå ner i vikt är det framförallt viktigt att du behåller motivationen. Det handlar om ett särskilt mindset som måste komma inifrån och som ingen annan än du själv kan råda över. Hur du ska gå tillväga beror dels på din personlighet, dels på vilka yttre metoder du tar till.

Det kan låta lite märkligt men att ha snygga träningskläder är en stor motivationsfaktor för de allra flesta. Oavsett vilken aktivitet du sysslar med är det alltid inspirerande att ha på dig plagg som både underlättar träningen och får dig att känna dig fin. Du kan skaffa de träningsplagg du behöver från aimn.se som har ett stort utbud av stiliga, komfortabla kläder för varje kroppstyp och aktivitet.

Därför spelar kläderna roll

Du känner säkert till klyschan: den stereotypiska fitnessfantasten som rantar omkring i tighta, neonfärgade outfits som inte lämnar något åt fantasin. Även om det säkert passar vissa personer är det inte den typen av klädval som den här artikeln handlar om. Istället är det en kombination av funktionalitet och ett förbättrat självförtroende som dina träningskläder kan hjälpa dig med. Visst kan du springa i en gammal t-shirt och ett par shorts eller gå till pilateslektionen i en sliten träningsoverall men det kommer inte göra något för din självkänsla. De flesta människor påverkas av sitt eget och andras utseende och om du har på dig stilrena och snygga träningsplagg kommer du känna dig tryggare i sig själv. Välj naturnära färger i sköna material som gör träningen lättare och får dig att känna dig komfortabel, och ge järnet – vad du än gör.

Finn din egen väg

Det är också viktigt att du tar dig en funderare över vad som motiverar dig mest. Är det musik eller kanske att titta på inspirerande kostförings- och träningsvideor? Att tävla mot dig själv eller andra? Till en början är nästan alla nya metoder ganska tradiga och du bör vara medveten om att det kan ta ett par månader tills dina nya rutiner blir en den naturlig del av ditt liv. Forskning har visat att det tar 66 dagar att skapa nya vanor och att det därför krävs tålamod och beslutsamhet för att lyckas. Enligt många experter är det därför smart att sätta små, realistiska mål utmed vägen och att fokusera på att införa bra rutiner.

Människan är till mycket stor del ett vanedjur och därför kan det vara till stor hjälp att skapa en dagsplan som inkluderar smarta kostval och en genomförbar träningsrutin. Så småningom kommer du inte ens tänka på dina nya vanor, de kommer ske med automatik, men tills dess kan en träningsdagbok eller ett kostschema på kylskåpsdörren vara värdefulla verktyg. Om du dessutom har en fin träningsgarderob som du gillar blir det mycket mer inspirerande att hålla planen vid liv.