Har du bantat ner brösten? Skaffa implantat

När man påbörjar en viktresa är det inte många som är medvetna om att viktnedgången faktiskt kommer att påverka hela kroppen, även brösten. Eftersom brösten består till stor del av fett kommer även det fettet att försvinna när man går ner i vikt. Men det finns lösningar för den som fortfarande vill ha kvar sin bröststorlek även efter viktnedgången.

Bröstimplantat – en lösning för större bröst

En del kvinnor tycker att det är en fördel att tappa lite vikt i brösten i samband med att de tränar och går ner i vikt. Det gör det enklare att vara fysiskt aktiv och kan kännas mer befriande. Men en del kvinnor tycker inte om att minska sin kupstorlek och det blir därför en negativ bieffekt av deras viktnedgång. Men med hjälp av bröstimplantat får man tillbaka sina bröst och kan fortsätta minska i vikt. Dock kan det vara bra att vänta med bröstimplantaten tills man har nått sin målvikt. Annars finns det risk att implantaten hamnar fel och inte sitter lika snyggt i samband med att fettet i brösten minskar. Att skaffa större bröst kan vara en morot för att fortsätta gå ner i vikt och kan inspirera till att fortsätta sin viktresa. Använd tiden som det tar att nå målvikten till att även spara ihop pengar till bröstförstoringen. När tiden är kommen kommer du ha både pengarna och vikten på plats för att kunna genomföra operationen.

Planera i förtid för operationen

 

Under tiden du genomför din viktresa kan du motivera dig ännu mer genom att börja planera för bröstoperationen. Besök motiva.health och se vad de kan göra för dig. På deras hemsida kan du få inspiration till hur du ska få din önskade byststorlek. Kanske kan du även boka tid för operationen, som du sedan kan använda som ännu mer motivation för att lyckas med din viktnedgång.

Välj en bra storlek

När man går ner i vikt och samtidigt planerar en bröstoperation, ska man tänka på att välja rätt storlek på sina nya bröst. Om man innan viktnedgången hade en C eller D kupa är det inte säkert att det är det som man kommer passa bäst i efter viktnedgången. Kroppens volym har ju minskat och därför kommer brösten per automatik att se mycket större ut i förhållande till kroppen. Utgå istället ifrån din nya kroppsform när du ska välja bröststorlek. En B kupa kan se lika stor ut som en C kupa på din nya kropp. Dessutom finns det alltid en risk att du kommer att gå upp i vikt och att brösten därmed kommer att öka i storlek igen. Om du då har implantat kommer brösten att snabbt bli mycket större än vad de var från första början. Skaffa gärna professionell rådgivning innan du bestämmer dig för en passande storlek i samband med din viktnedgång.