Håll koll på kalorierna med bra träningsutrustning

Varje år kommer det ut massor med böcker, program och innovativa metoder för viktnedgång och träning. Medan det alltid är kul att prova på sådant som är nytt är det dock förhållandet mellan ditt kaloriintag och -förbränning som avgör om du går upp eller ner i vikt. Det är ett faktum, vare sig du gillar det eller ej, men som tur är finns det både bra och roliga hjälpmedel att ta till.

Viktnedgång handlar lika mycket om inställning som praktik. För att få ett smalare midjemått krävs rätt attityd, det vill säga att du bestämmer dig för att satsa på din hälsa. Ingen annan kan fatta det beslutet åt dig, det är en insikt du själv måste uppnå. Genom att skaffa bra träningsutrustning får du en stor hjälp på traven och här får du några förslag på hur du kan gå till väga.

Gör träningen till en livsstil

Träning innebär att du utövar olika fysiska aktiviteter som höjer pulsen och stärker musklerna. Fitnessexperter brukar skilja på träning och motion då många felaktigt använder orden som synonymer. För att en vanlig promenad ska gå från motion- till träningsstatus krävs att du snabbar upp takten så pass att du blir lite andfådd och varmare. Det innebär dock inte att den vanliga promenaden inte är bra för din hälsa, tvärtom, men den ger dig inte samma resultat som regelrätt träning.

För att få ut så mycket som möjligt av dina promenader kan du skaffa ett aktivitetsarmband som hjälper dig hålla koll på stegen, takten, pulsen och avstånd. Här kan du också se hur ofta du är aktiv eller stillasittande, och få ett bra hum om hur många kalorier du bränner under dagen. Logga det du äter och försök hålla dig inom en viss ram varje dag, exempelvis med ett kaloriunderskott på 200-500 kcal om dagen.

Skaffa enkla redskap

Träning ger dig inte snabba resultat på momangen men kan däremot höja hela din ämnesomsättning på flera sätt. Om du till exempel ökar din muskelmassa får du inte bara en högre dagsmetabolism utan dessutom mer energi och motivation att röra dig mer i allmänhet. En EMS-stimulator för magmusklerna, en rumptränare och några elastiska band hjälper dig att forma kroppen med snygga muskler, och bra musik får dig att orka lite extra utan att ens lämna hemmet. Med en bra shaker kan du också göra nyttiga proteindrycker som ger dig mycket näring och bra koll på vad du stoppar i dig.