Gå ner i vikt med mer vardagsmotion

 

Det finns ingen universallösning som hjälper dig att gå ner i vikt på ett enkelt, roligt och ”smärtfritt” sätt, utan du behöver kombinera flera metoder för att få vågen att ändra siffror. Förutom att äta hälsosamt, träna, stressa mindre och sova, så kan vardagsmotion göra under för att hjälpa dig med viktnedgången.

Vardagsmotion

Vardagsmotion är den motion som du får helt naturligt under en dag, som när du promenerar till jobbet eller går till personalrummet trettio meter bort för att hämta kaffe. Det är all rörelse som du utför utan att tänka på det som just motion. Personer som har en hälsosam vikt rör sig ofta mycket i vardagen, utan att de ens kallar det träning. Det som också är bra med vardagsmotion är att du inte behöver duscha eller planera in det som ett träningspass i kalandern. Däremot måste du medvetet lägga in mer aktivitet och rörelse i ditt liv för att det ska ge verkan.

Aktiviteter

Alla aktiviter där du rör dig kan du se som vardagsmotion. Det handlar bara om att du ska påminna dig om att röra dig mycket, men också planera in så att du får mycket motion. Ett bra sätt att få inspiration att röra dig mer i vardagen är genom att läsa hälsomagasin som iForm och titta på Youtubefilmer, där vanliga människor lagt upp filmer på hur de gjort för att hälsosamt gå ner i vikt. Det är alltid bra att börja med inspiration för att verkligen sätt igång! Det enklaste sättet att få in mer rörelse är genom att gå eller cykla till din arbetsplats. Om du måste åka kollektivt, så kan du gå av en hållplats tidigare. Tänk dig att du måste gå 700 meter extra varje morgon och eftermiddag, det blir 1400 meter per dag och 7000 meter, 7 kilometer, varje vecka. I långa loppet gör det stor skillnad för vikten. Ett annat sätt är att träna på att gå eller att cykla överallt dit det är möjligt – det sparar du både in kalorier, pengar och klimatavtryck på.

Stegräknare

Det visar sig att vi rör på oss mer om vi har en stegräknare. Det är främst med en stegräknare som du verkligen kan se hur mycket du rör dig under en dag. Om du beslutar dig för att gå 10 000 eller 15 000 steg varje dag, så kommer du naturligt att lägga in mer vardagsmotion i ditt liv. Tänk också på att det inte bara handlar om att gå sträcker på 300-700 meter extra som räknas, utan alla sträckor. Var den som alltid reser på dig och hämtar papperna som ligger på kontoret eller raskt går iväg och sätter på kaffe och tevatten tio minuter innan ett möte ska börja. Vardagsmotion hjälper dig både att gå ner i vikt, men också att behålla vikten.