Gå ner i vikt med hjälp av fettsugning

Har du i flera månaders eller kanske flera års tid försökt att gå ner i vikt men upplever att det där bukfettet aldrig försvinner? Då kan det vara en god idé att kolla dig för vad det finns för olika alternativ och metoder. Ett sätt att bli av med fett är att suga bort det. Men frågan är ju då när bör du tänka på att suga bort fett kanske du undrar? Och hur går det till? Är det viktigt att banta först?

När bör du fettsuga?

Bara för att du väger mycket och har en hel del fett betyder det inte att du direkt ska försöka med en fettsugning. Men om du har försökt att gå ner i vikt genom träning, kost och på andra sätt kan det absolut vara en vettig lösning. Om du har överskottsfett och som vissa kan ha, har det genetiskt, så kan en en fettsugning vara väldigt vettigt att genomföra. Det är en väldigt bra metod för att få en jämn midja och plattare mage. Att genomföra en fettsugning kan vara en god idé efter graviditet till exempel. En riktigt stor fördel med operationen är att om du håller en god hälsa och inte går upp i vikt kommer resultatet att kunna vara permanent. Du kommer alltså inte få tillbaka något fett vid buken om det var där du opererade.

Hur går det till?

 

Den stora frågan är då hur det går till? Hur genomförs en fettsugning? Det som sker är egentligen att fettvävnaden besprutas av saltlösning och sedan används små, tunna kanyler för att suga ut fettet med. Oftast sker det under narkos, alltså att du samtidigt sover. Det går att utföra en fettsugning på i princip alla kroppens delar. Det är dock oftast magen som en fettsugning brukar genomföras på. Själva operationen kan ta en till tre timmar att genomföra. Givetvis snabbare och långsammare också.

Efter operationen blir det inte alls stora ärr och det brukar gå ganska fort att komma upp på benen igen. För att hjälpa huden att dra ihop sig och att minska svullnader kan du med fördel att bära en gördel. Den hjälper även till med extra stabilitet.

Banta först

Ytterligare något som kan vara viktigt för dig att tänka på är att en fettsugning inte bör användas som en genväg till att gå ner i vikt. Du bör självklart hålla en god kost och träna för att gå ner i vikt. Och sedan om det är fett som inte går att banta bort så är det vettigt att genomföra en fettsugning. Det mest optimala är dock att du tränar rätt och äter rätt för att sen genomgå en fettsugning. Samma sak är det egentligen efter din fettsugning, alltså att du bör hålla din kost och träna bra för att du inte ska gå upp i vikt. Går du upp i vikt igen riskerar du nämligen att få tillbaka fett såklart. Så när du ska göra en fettsugning bör du träna och äta rätt för att få fantastiska resultat.