Fitnesscenter eller hemmagym?

För att lyckas gå ner i vikt behöver du både äta rätt, men också röra på dig. Du kan antingen gå till ett fitnesscenter eller träna hemma. Vad finns det för för- och nackdelar med de olika alternativen?

Träning

Det finns flera anledningar till att du inte bara ska äta mer hälsosamt för att gå ner i vikt, utan också träna. När du tränar mår kroppen bra och dina medicinska värden förbättras. Det är inte hälsosamt att bara banta, utan det är omläggningen av livsstilen, både maten och träningen, som ger dig en vinst i långa loppet. Det är också som så att kroppen förbränner mer kalorier per timme, ju mer muskler som du har. Genom att röra på oss blir vi också avstressade, sover bättre och får mer energi.

Gymkort

Det finns flera fördelar med ett gymkort: du har betalat för det och för många av oss svider det att pengarna bara rullar iväg. Du får också tillgång till en massa redskap och olika slags klasser. På ett gym eller ett fitesscenter kan du också få hjälp med olika övningar, vilket är särskilt bra om du har t.ex. ryggproblem. Det är också inspirerande att träna med andra. Men om du inte gillar gruppövningar eller om du inte åker till träningslokalen nog ofta, så kommer du mest förlora pengar på att äga ett gymkort. Om du bor i en större stad som Göteborg kan du dock leta runt för att hitta ett träningscenter som passar just dig.

Hemmagym

Idag finns det många olika slags träningsmaskiner som du kan köpa och ha i ditt hem, som motionscykel, roddmaskin, cross trainer eller ett helt minigym. Genom att ha det i hemmet är det lättillgängligt: du kan motionera till tv´n eller Netflix och hur mycket som du vill. Eller så blir träningsredskapen bra klädhängare… Det kan vara klokt att planera in träningspass i almanackan.