Fettsugning vs vanlig viktnedgång

Det finns flera sätt att bli av med extra kilon och vissa är mer dramatiska än andra. Vad som passar bäst är dock väldigt individuellt då drastiska åtgärder i vissa fall är det som krävs för att kunna gå ner i vikt.

Gå ner i vikt naturligt

 

 

Det vanligaste sättet att gå ner i vikt är genom att göra det på naturlig väg, alltså att låta kroppen förbränna fettet själv. Hur man väljer att göra det varierar väldigt mycket då det finns väldigt många olika tillvägagångssätt som får kroppen att förbränna fett. Vilken diet och vilken typ av träning som passar bäst är något som var och en får ta reda på genom att testa sig fram. Vissa mår bäst av att exempelvis äta mat utan gluten och mejeriprodukter medan andra kan frossa i grädde och fet mat.

Om det här är det bästa alternativet för dig är det bara att testa dig fram för att se vad du trivs bäst med att äta och vilken träningsform som passar dig bäst.

Gå ner i vikt med fettsugning

 

Att gå ner i vikt med hjälp av fettsugning är inte lika vanligt och det anses vara en relativt drastisk metod som långt ifrån alla vill eller kan genomföra. Men det kan vara ett väldigt bra alternativ för den som har kämpat länge och hårt med sin vikt och som har råd med en fettsugning. Det är dock ingenting som ändrar livsstilen, vilket innebär en stor risk för att fettet kommer tillbaka igen. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det är en operation och ett ingrepp i kroppen som kan medföra både komplikationer och ärr, men resultaten är snabba och effektiva.

Om det här känns som den rätta metoden för dig kan du besöka Citadellkliniken för att få hjälp och boka tid för fettsugningen.

Andra metoder som är ännu mer drastiska än fettsugning är så kallade ”gastricoperationer” där delar av magsäcken kopplas bort. Det gör att patienten inte kan äta lika mycket som innan och metoden används bara till patienter med en extrem fetma och som har stora svårigheter att gå ner i vikt på egen hand.